Bezig met laden...

Basisinformatie | Pijler 3 - IBP VTH - Informatievoorziening

Pijler 3 - IBP VTH - Informatievoorziening

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer NU

Beschrijving

Pijler 3 van het IBP VTH richt zich op Informatievoorziening
Zonder Informatievoorziening geen VTH-stelsel. Samen met de stelselpartners komen we tot een digitaal stelsel waarin we informatie en kennis kunnen delen en met elkaar de zo gewenste versterking van het VTH-stelsel waar maken, fysiek en digitaal. De volgende vijf actielijnen zijn onderdeel van pijler 3:

1. Funderen
Het leggen van een fundament door het informatielandschap te beschrijven (‘funderen’). Het informatielandschap beschrijft de informatievoorziening van het VTH-stelsel en geeft eenduiding van de relevantie, kwaliteit en samenhang. Dit maakt duidelijk in welke context de ontwikkeling en organisatie van de informatievoorziening van het VTH-stelsel plaatsvindt, waar welke knelpunten bestaan, welke bestaande systemen en registers benut of verbeterd kunnen worden en of er hiaten zijn;

2. Verbeteren
Het daadwerkelijk oplossen van knelpunten en doorvoeren van verbeteringen en waar mogelijk het ICT landschap rationaliseren door te komen tot een reductie van het aantal gebruikte systemen en applicaties.

3. Adviseren
Het helpen van andere stelselpartijen bij vraagstukken die een relatie hebben met de informatievoorziening, als dit een relatie heeft met de doelen van het IBP VTH.

4. Organiseren
Het duurzaam organiseren van menskracht, kennis en aandacht voor de organisatie van de informatievoorziening van het VTH-stelsel. Verbetering van de informatievoorziening is geen ‘snel’ onderwerp in de zin van snelle resultaten. Een aantal van de verbeterinitiatieven zal de looptijd van het IBP VTH overschrijden. Vandaar dat in deze pijler ook aandacht is ingeruimd voor het ontwikkelen van voorzieningen (of aansluiten bij bestaande voorzieningen) die de in gang gezette ontwikkeling borgen.

5. Veranderen
Het actief betrekken van de partijen in het stelsel bij de ontwikkeling van de informatievoorziening zodat het draagvlak ontstaat dat nodig is om de verbeteringen door te voeren.

Contact
Wil je meer weten over de projecten binnen pijler 3, neem dan contact op met:
 Gijs van Schouwenburg">Gijs van Schouwenburg pijlertrekker van VTH Pijler 3 -Informatievoorziening.

Basisinformatie

Publiek
Ja