Bezig met laden...

1. Robuuste omgevingsdiensten en financiering | VersterkingVTH

home "»" Communities "»" VersterkingVTH "»" blogs "»" Leonie Jorna "»" 1. Robuuste omgevingsdiensten en financiering
VersterkingVTH

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer NU
1. Robuuste omgevingsdiensten en financiering

1. Robuuste omgevingsdiensten en financiering

3.75 
 /5
3.75 (2stemmen)

Pijler 1 geeft uitvoering aan de aanbevelingen 1, 2, 5 en 10 van de Commissie Van Aartsen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de 29 omgevingsdiensten binnen Nederland nogal van elkaar verschillen. Voor een deel is dat logisch, maar voor een deel zijn de verschillen niet te verklaren, bijvoorbeeld doordat de financiering heel anders is vormgegeven of dat er veel of juist heel weinig in kennisverbreding of dataverzameling en informatiedeling wordt geïnvesteerd.

Op dit moment is er geen eenduidig beeld van wat een robuuste, effectieve en slagvaardige omgevingsdienst is. Van belang is om te komen tot een gezamenlijk gedragen definitie van wat een effectieve en slagvaardige omgevingsdienst is. De omgevingsdienst moet “passen” bij de opgave in het betreffende gebied; niet te klein, maar natuurlijk ook niet te groot.

Samen met de partners gaan we uniforme criteria voor de robuustheid van omgevingsdiensten vaststellen. Hierbij passen we de kwaliteitscriteria toe en indien mogelijk  een plus die past bij de regio. En daar hoort natuurlijk ook een passende bekostiging bij die  stabiel en voorspelbaar is. 

Dat is wat we gaan realiseren in pijler 1: een robuuste schaal, toepassing van kwaliteitscriteria en een passende financiering voor de omgevingsdiensten. 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)